5 Things that I not really hate about myself, but find odd.


Lyssnar på: With or Without You - U2

"My hands are tied
My body bruised, shes got me with
Nothing to win and
Nothing left to lose"

Seriöst lyssna på den, och nu talar jag till alla mina vänner.U2 är fantastiskt bra och det är inte det minsta spår av hård rock eller metal i deras låtar. Så bara kör på :D

Andra bra låtar av U2 är:

Do You Feel Loved
Gloria
Exit
Dancing Barefoot
Beautiful Day
The Fly


Jag drömde inatt att jag var med i en teaterföreställning med Sara Lysholm och Sara Degerman... Man kan undra hur det kommer sig :/.

Kattis påpekade idag att jag inte har updaterat min blogg så mycket som jag kanske borde.Och eftersom jag inte gärna sätter mig själv upp mot överheten (Särskilt inte när överheten heter Kattis <_<...).

Jaja, Kattis har iallafall utmanat mig att skriva fem udda saker om mig själv, så jag kör väl bara på helt enkelt.

1. Jag tänker tre gånger så mycket som jag säger rakt ut. Jag är även kanske dubbelt så kritiskt och ironisk i mitt huvud som jag är öppet.

2. Jag vet minst en onödig fakta om varje djur som finns. 
Ex: Visste ni att en av de elementära skillnader mellan krokodiler och alligatorer är att krokodilernas hörntand sticker ut utanför munnen, medan alligatorns inte gör det?
Jag är seriös, det är bara att testa mig, när helst ni känner för det... Men det gör ni inte för ni vill inte sätta igång mig ,D.

3. Jag har väldigt lätt för att börja sympatisera med "fel" karaktärer i böcker filmer och ja lite varstans. Jag kan helt enkelt ofta inte sympatisera med den perfekte hjälten, vad säger han mig? Nä det är ofta den lite dysfunktionella fienden som på något sätt tar tag om mig.

            

4. Jag har en förmåga att dagdrömma så verkligt att jag faktiskt glömmer bort vad jag gör, vad jag är och vad jag pratar om xD.  Tur att vi har relativt få väggar och pelare på våran skola <_<...

5. Jag lyssnar på ens låts text före jag lyssnar till själva musiken. Dettta är anledningen till att jag inte lyssnar på radio xD. Har ni någonsin verkligen lyssnat på vad dom säger i det flesta radiolåtar? Det är helt obegripligt och sällan djupt xD... Men sedan så föredrar jag ju också metal och hård rock, så jag antar att jag kan vara lite objektiv x)-


De som utmanas ska skriva 5-7 saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Jag utmanar:  Ja iallafall Susanna ;D det finns inte så många fler som läser min blogg och inte blivit utmande än ,D

Dagdrömmar, besvärliga, men det är värt det?


Dagens citat: Den som inte låter verkligheten störa sina drömmar är vis. - Christine Singer


Betyder det att jag är vis, när jag nästan går in i väggar när jag dagdrömmer?


Lyssnar på: The Fragile - Nine Inch Nails
Detta är inte hårdrock eller metal utan Industrial/grounge så den är relativt säker även för dem som inte delar min specialla musiksmak. och om ni inte vet vad industrial/grounge är, så gör det inget xD
(Det är inte original videon, men låten är fortfarande bra!)



"I wont let you fall apart"




En vanlig dag, förutom ett ganska stort svenska prov, vilket såklart inte direkt lyste upp dagen. Men nu är det helg!!! Bara synd att jag ska jobba och borde plugga min hjärna blodig med kemi. Men som vanligt kommer jag väl inte att göra så mycket som jag borde. men det är därför jag borde plugga med någon efter jobbet... *hint* *hint*

Alltså jag och drömmar <_<...
Ibland så vet jag inte helt enkelt vad som pågår där inne, i huvudet alltså. Och det är ju inte bara det att jag drömmer minst en dröm varje natt, det gör tydligen alla, men jag kommer ihåg dem också. Och dom är alltid så detaljrika även om de inte går att fösrtå eller helt enkelt är helt åt tjotaheiti. Ja jag antar att det har sina fördelar också, det är rätt kul xD.
Men det blir farligt när även dagdrömmar blir så verkliga. Det har jag fått erfara många gånger.
Ja iallafall den mest förbryllande drömmen jag har haft på länge är den här; som jag drömde i tisdags tror jag det var.


Jag var ute i skogen på utflykt med (Jag tror det var Josefin), vi gick där i godan ro, längs en stig. det var en tallskog och man kunde se de röda lingonen lysa i lingoriset... (När jag tänker på det, så drömmer jag tydligen i färg xD)
Plötsligt kommer våran "guide?" och berättar för oss om en förrymd mental patient som tydligen förväntas vara lös i området. Ja ok, ja och Josefin blir inte direkt rädda utan fortsätter våran tur ute i skogen.

Plötsligt möter vi en man på stigen, han bär en grå mycket sjaskig klädnad. Och han staplar irrande emot oss. Jag och Josefin betraktar den magre mannen med vad jag måste säga mycket svalt intresse.
Vi tar helt enkelt inte mycket notis om honom, men när vi passerar honom så stannar jag plötsligt och så säger jag bara i förbifarten:
- Ta det försiktigt dom tror att det är en mentalpatient på rymmen här i skogen. Mannen nickar förvirrat och fortsätter stapplande därifrån.

Jag och Josefin fortsätter lugnt våran resa och kommer så småningom tillbaka till turistbussen. Och vi ser då en polisbil som står med blålysena på bredvid. Två poliser släpar ganska vårdslöst in den förvirrade mannen i polisbilen.
Och då blir vi båda mycket förvånade och utropar dumt:
- Men det är ju han! För först då går det upp för oss...
Sen vaknade jag.

Okej kort sagt, hur ska man tolka den här drömmen? Att jag är ganska trög helt enkelt? jag fattar likesom inte vad den hade med alltihop att göra. I vanliga fall brukar jag drömma något som på något sätt har att göra med vad som har hänt under dagen. Men jag kan då inte komma ihåg att jag gjorde något som var likt det där xD

~~~~

Tog lite kort här om dagen, även fast det är väldigt kallt ute nu för tiden sä kan man inte drekt klaga på att det inte är fint med alla höstärger. Det är en av de första gångern jag verkligen känt att jag måste gå ut och fotografera. En ny ingivelse, men en rolig sådan måste jag säga.








Alltså är det bara jag som ser hjärtat i den här bilden?






~~~~

En av världens bästa sketcher av Monty Python. Man får alltid höra från ädre människor att "På min tid var det minsann inte enkelt... Dagens ungdom!", och så suckar dom oftast lite demostrativt. Jag får alltid känslan av att de överdriver, får ni?



"And you try and tell the young people of today that ..... they won't believe you."

Why so serious?


Dagens citat: "Hela levnaden utgör lika mycket en gåta, som en plåga." - Carl Jonas Love Almquist


... Tell me about it. xD


Lyssnar på:
  Coma White - Marilyn Manson

There's something cold and blank behind her smile
She's standing on an overpass
In her miracle mile

"You were from a perfect world
A world that threw me away today
Today to run away"

A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself



Så nu har man äntligen sett den mycket omtalade Batman - The Dark Knight.



Och vad jag kan säga är att själva filmen inte direkt var något att stoppa i julgranen. Jag jade ingen sympati för den (enligt mig) mycket stele och känslokalle Batman. Som dessutom lät otroligt tillgjord och löjlig i sin "Batman - röst"
Även fast det var meningen att det skulle utspelas något slags romantiskt drama mitt i alltihop så lyckade jag inte direkt sympatisera med det.

Handlingen, var väl ungefär den vanliga, hjälten ska besegra den onde och rädda sin stad, med hinder som oengagerad och kurpt polisstyrka och politiska maktspel.
Action var det gott om, men det var aldeles för mycket, slå, slå, "trasig fönster", "Trasiga möbler" och så vidare. Batmans specialverktyg var väl rätt intressanta men inte direkt idesprakande.

Ja men varför såg jag då filmen, kan man fråga sig. Ja helt enkelt för att Jokern är en av de bästa filmskurkarna någonsin. Tio minuter in i filmen så hade jag redan hamnat på "fel" sida. En mycket beundrandsvärd insats av Heath Ledger som gestalterar den rubbade, snedvridne och helt enkelt väldigt sinnesjuka Jokern.



Bara det sätt Jokern, pratar, det sätt han rör sig på och hans skruvade lögner om hur han fick sina ärr gör honom ännu mer intressant. Hans djävulska handlingar naglade helt enkelt fast mig i stolen. Höjdpunkten under hela måste helt enkelt ha varit när Jokern fick tag i en Bazooka. (Och när han klädde ut sig till sjuksköterska. xD)

The Joker: "I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."

Jag vet helt enkelt inte varför jag sympatiserar så mycket med denna mentalsjuke karaktär. Är det för att han var den enda intressanta i hela filmen? För att han spelas av Heath Ledger (m.fl)? Eller för att han helt enkelt inte följer några regler, eller en speciell plan. Han konspirerar inte utan allt han gör, är att förstöra, och vända gott till ont. Det sätt han alltid frågar sina offer: Why so serious? Innan han skadar dem.
Med några få ord skulle man kanske kunna beskriva det som att han är aldeles för "badass" för att inte tycka om.



Seriöst: "What's not to like?"

Även fast filmen inte levde up till mina förhoppningar, så se den. Du kommer att gå miste om något ifall du inte gör det.



Och sist men inte minst... Why so serious?


Life is scary... Get used to it.


Dagens Citat:
You tried your best and you failed miserably. The lesson is "never try".  - Homer J. Simpson



Jag älskar Homer xD. Det här är äkta visdom.

Lyssnar på: Anesthesia - Type O Negative

Did one say so cruel
'Tis better to love and lose
Ignorance is bliss
Wish not knew your kiss
So many times been burned
This lesson goes unlearned
Remember desire only fuels the fire
Liar!

Betwixed birth and death
Every breath regret
I pity the living
Envy for the dead
Emotionally stunned
In defense - I'm numb
I'd rather not care then to be aware
Be scared

I don't need love



Pappa kom idag hem ifrån stockholm. Och han hade till min fullkomliga lycka köpt en HIM T'shirt till mig. Gissa om det gjorde min dag?... Svaret är ja. Det är ganska roligt hur en så liten sak kan göra en så glad. Men jag antar att det var just det faktum att pappa  verkligen visste vad jag ville ha mer än t'shirten, även om jag älskar den. Man måste ta vara på de små ögonblicken, för det är dom som gör en lycklig.
    
                          


Gah, han borde inte röka! Han kommer att dö ung den idioten. Och vad ska jag ta mig till då?
Jag fick ett tygmärke också :D Jag undrar vad jag ska stoppa fast det på?.. Pannan? xD. Det kan ju inte direkt bli mer uppenbart att jag gillar HIM. det är kanske inte så svårt att gissa vad jag kommer att ta på mig för tröja på måndag (imorgon)?



~~~~

Okej nu för att vara tråkig så tänkte jag prata lite politik mitt i alltihop. (Ja Elinor, du kan skippa om du vill) men jag blev bara så jäkla sned på hur den nya regeringen hanterar denna nya FRA lag, som jag dessutom inte direkt medtycker till.
För de som inte vet vad FRA Lagen innebär kan jag dra en kort förklaring. Ni kan även läsa den artikel jag blev så irriterad på.
FRA lagen innebär kort att regeringen ska kunna avlyssna och få tillgång till allt vi säger på telefon och allt vi skriver på internet (om de inehåller vissa ord eller går över den nationella gränsen). Men inte nog med det, dom ska nu tydligen inleda sammarbete och utbyta information med andra länder, och inte bara demokratier kanske även diktaturer. Jag tycker att den här lagen helt kort är ett brott mot intregriteten och jag förstår inte vad andra länder ska ha med den informationen att göra.
Ibland så börjar man undra om det inte redan, är nog elände med att bo här redan.. xD



Haha, har på sisonde riktigt sett hur jag och Nemi är läskigt lika varandra D:. Det där kunde så ha varit jag. Jag har helt enkelt inte rum för allt jag borde lära mig, det är redan fullt  där inne xD.

Tryck bara på bilden för att läsa den i större format
(Och tycker du fortfarande att det är för litet, följ helt enkelt den här länken.)



Och jag tänkte ta och avsluta med ett av de bästa klippen jag vet från Scrubs.



"Life is scary, get used to it."
"Nothing in this world that is worth having comes easy"

Det är så sant som det är sagt, man måste kämpa för det man vill och det man tror på. Även om det är jobbigt så måste man försöka kämpa. För att ingenting som är värt något kommer att vara lätt att skaffa.

Cookie?... Eller kanske kladdkaka, blåbärspaj, tårta eller cheesecake?


Dagens Citat: "Fantasi är viktigare än kunskap" - Albert Einstein


Jag älskar det här citatet. Den perfekta ursäkten för hela min livstil, vem behöver plugga när man kan rita, skriva eller fantisera? Fantasi måste vara den bästa uppfinningen någonsin... Eller, ja hur det nu blir.

Lyssnar på: Christina Death  - 69 Eyes

"She likes to sleep her nights with the window open wide
Just in case her Dark Prince would come by the silvery light "


Kanske man borde göra det... Synd att det är så kallt.


Så eftersom Katarina nu så gladeligen gett mig förslaget att börja blogga så tänkte jag: "Ja. varför inte?". Och nu är jag här. :D
Idag hade jag min första lektion i mitt nya ämne: Alternativ Medicin...


Jag måste kanske säga att det verkar ungefär lika annorlunda som jag föreställde mig när jag valde ämnet xD. När den (måste jag säga) väldigt entausiastiska läraren började berätta om kristaller och auror, var det svårt att inte skratta.
Därför att det som direkt dök up i mitt huvud var denna scen från episod ett av Friends:



Jag älskar hur chandler säger "Cookie?" XD
---
Och på tal om kristaller så kommer jag nyss hem från min kusin Susannas födelsedagskalas. Inte nog med att jag lyckats trycka i mig lite extra kladdkaka tidigare (den blev över på pappas jobb) utan jag åt även tårta, cheesecake och blåbärspaj hos Susanna... Jag behöver hjälp.
Ja iallafåll åter till kristallerna, eller skulle jag kanske säga diamanterna. Jag fick mig nu en närmare blick på Susannas förlovningsring. Tre diamanter tillsammans tre carat. Jag tror hon försökte blända mig :/.
 

Den såg nästan exakt ut så här, jag vill inte ens försöka föreställa mig vad den måste ha kostat! Antagligen en mindre förmögenhet. Hon är bara tre år äldre än mig men har redan, fästman, lägenhet och hund (en vindögd men mycket söt fransk bulldog)...
 

Jag menar ofta jag kommer att ha kommit så långt om tre år xD. Jag antar att det är nu man ska glädjas åt andras lycka, och vara lycklig för dem.... Måste träna på det...

RSS 2.0